Thursday, August 13, 2015

Kedy je vhodné využiť externé účtovníctvo?

Každé podnikanie si vyžaduje účtovnícke úkony, či už sa jedná o živnostníka, strednú alebo väčšiu firmu, všetci potrebujú účtovnícke služby. Kedy je však vhodné využiť externé účtovnícke služby a kedy sa viac oplatí si spravovať učtovníctvo iným spôsobom? Odpoveď je jednoduchá, vtedy, keď vám to ušetrí náklady a čas. 

uctovníctvo


Všeobecne môžeme skonštatovať, že interný účtovník sa oplatí až pri väčšom rozsahu spoločnosti. Kvalitný učtovník predstavuje vo firme neustále investície a náklady. Aby mohol vykonávať svoju prácu dobre, potrebuje vždy aktuálny účtovný softvér, svoj osobný počítač, absolvovať odborné školenia a neustále sa vzdelávať, poznať zákony, s ktorými pracuje. Pokiaľ firma zamestnáva účtovníka, všetky náklady prináležia jej a taktiež, všetky riziká spojené s chybným vedením účtovníctva napokon musí riesiť firma sama.

Externé firmy, ktoré poskytujú účtovnícke služby, ako aj spoločnosť Pigroup s.r.o., vám dokážu poskytnúť kvalitný mzdový a účtovnícky servis. Ako každá firma, ktorá sa zaujíma o svojich klientov máme svoj prepracovaný systém práce, sme flexibilní aj vo špecifických prípadoch, nakoľko klientela aj prax je široká. Starame sa o to, aby naše služby boli kvalitné, používame kvalitný softvér a pravidelne sa vzdelávame v danej oblasti. Firmy poskytujúce účtovnícke služby dokážu tiež najefektívnejšie odsledovať rôzne legislatívne zmeny. Externá firma taktiež kryje prípadné riziká a škody vo veľkom rozsahu.

Pre živnostníka nemusí byť vždy výhodná voľba vybrať si externú firmu, pokiaľ je úkonov málo, ale od našej spoločnosti Pigoup s.r.o. môžete aj v tomto prípade očakávať férové ceny. Pre stredné a väčšie firmy externá firma jednoznačne znamená ušetrenie času a peňazí, zbavenie sa starostí a lepšie sústredenie sa na svoju oblasť podnikania.

Spoločnosť Pigroup s.r.o. má bohaté skúsenosti v oblasti účtovníctva, právnych a obchodných záležitostí. Účtovníctvo je jedným s pilierom, na ktorom zakladáme aktívne fungovanie našej spoločnosti. Naši daňoví experti majú ekonomické vysokoškolské vzdelanie, sú členovia komory daňových poradcov a auditorov a majú minimálne 10 ročné skúsenosti s účtovníctvom na plný úväzok. Ponúkame služby vedenia jednoduchého a podvojného účtovníctva, mzdy a personalistiku, účtovné a ekonomické poradenstvo.

Foto: www.pixabay.com




No comments:

Post a Comment